GYIK

Nem. Mindaddig, amíg a Sagewash Fertőtlenítőt használat után megfelelően kitisztítja, úgy kb. 3.5 órás tabletta élettartammal számolhat. Például, ha egy HTH tablettát minden nap 15 percig használ, akkor a tabletta kb. 14 napig lesz használható

Még ha a Sagewash Fertőtlenítő felhasználta már a HTH tabletta 95%-át, akkor is több, mint elengedő lesz a fertőtlenítő hatás, mely még megfelel az USDA elvárásainak, ami a nem-öblítő típusú fertőtlenítőkre vonatkozik ( 50-200 ppm klór)

A Sagewash Fertőtlenítő rögtön klórt szabadít fel, általában kevesebb, mint 2 perc elég, hogy elérje a maximális klór tartalmat, ami 60 ppm ( +5 ) egy új HTH tabletta esetén. Egy korábban már használt tablettánál ez az idő nem növekszik

Abszolút! Nézze a következőképp… biztonságos beleugrani egy úszómedencébe? Az úszómedencékben általában 5-10 ppm mértékű klór van. A Sagewash Fertőtlenítő ennél körülbelül 5-10-szer nagyobb koncentrátumú, de még így is nagyon biztonságos, ha hozzáérne. Ez egyike a Sagewash varázslatos dolgainak.

A Sagewash Fertőtlenítő fő alkotóeleme a hipoklórsav, amely a leghatékonyabb ismert baktériumölő szer. A gyakorlatban, a Sagewash Fertőtlenítő által létrehozott magas szintű hipoklórsav másodpercek alatt öl (akár 120-szor gyorsabban, mint a folyékony fehérítő). Mindenesetre mi azt javasoljuk, hogy legalább két percig hagyja az oldatot a felületen. De ne felejtse, nem kell leöblítenie!

A klór egy rendkívül illékony anyag, ami az egyik oka, hogy annyira nagyszerű fertőtlenítő. Az illékonysága okán a klór törekszik rá, hogy más anyagokkal vegyülve stabilizálja magát. Lényegében tehát a klór létrejön, teszi a dolgát, majd eltűnik egy másik anyaggal összeállva, így biológiailag teljesen lebontódik. Elpárolgás, UV fény, szerves anyag és más egyéb jelenlévő anyagok mind szerepet játszanak a felületen levő klór élettartamában. Biztosan kijelenthető, hogy amikor a Sagewash oldat elpárolgott, addigra már a klór és az egyéb anyagok is eltűntek.

Teljesen biztonságos használni a szert semleges pH-jú zsírtalanítókon és szappanokon, melyek címkéjén fel van tüntetve, hogy klórral érintkezhetnek. Ammóniát illetve egyéb, klórral nem kompatibilis termékeket kerülje el az oldattal.

A Sagewash Fertőtlenítő készülék és az oldata teljesen biztonságos a fűre, növényekre, fákra stb. nézve.

A Fertőtlenítőből távozó oldat nem fehéríti a ruhákat. Viszont, használat után, a Fertőtlenítőből eltávolított oldat magas koncentrátumú és kifehéríti a ruhákat. Figyeljen rá, hogy a leszívott, megmaradt víz ne érintkezzen ruhákkal.

A Sagewash Fertőtlenítő sok foltot képes eltávolítani és fehéríteni a legtöbb felületet, különösen, ha többször permetezi le azokat. Nem fogja viszont a folyékony fehérítőkhöz hasonlóan eltávolítani a foltokat és fehéríteni a felületeket. Enyhébb oldat a folyékony fehérítőkhöz képest, viszont sokkal hatékonyabb fertőtlenítő, mint azok. Nehezen érthető sokaknak, hogy hogy tud egy fehérítőnél enyhébb szer 120-szor hatékonyabb lenni, mint a folyékony fehérítő. A válasz a kémiában van!!! További információért nézze meg a Sagewash technikai leírását.

A Sagewash Fertőtlenítő hagy némi gőzt maga után, bár jóval kevesebbet, mint a többi fertőtlenítő. A Fertőtlenítő megfelelő szellőztetés mellett használható, mint bármilyen más tisztítószer. Amit viszont minden felhasználó észrevesz majd, hogy a Sagewash jóval kellemesebb gőzt hagy maga után, mint a többi fertőtlenítő, különösen a folyékony fehérítőhöz képest.

Az az anyag kalcium, a Sagewash Fertőtlenítő működésének mellékterméke. Ez az anyag abszolút ártalmatlan. Az eszközt fehér ecettel leöblítve megszabadulhatunk tőle.

Abszolút! A HTH tabletták hosszú élettartamúak, két év alatt mindössze 3%-nyi hatékonyságot veszítenek.

A Fertőtlenítő magas nyomásnak ellenálló ABS-ből, polipropilén polimerekből és erős réz illesztésekből áll. Persze bármilyen termék tönkretehető gondatlan használattal és hosszú működés során. Ésszerű használattal és törődéssel éveken keresztül használtunk ilyen eszközöket.

Normális víznyomás mellett, a HTH tabletta körülbelül 3.5 órán át használható.

A Sagewash Fertőtlenítőt úgy tervezték, hogy 40-70 psi (2.75 – 4.8 bar) közötti nyomás alatt működjön a legjobban, míg az optimális tartomány 50-60 psi (3.44 – 4.13 bar) között van.

A Sagewash Fertőtlenítő használható egy tömlővéggel vagy annak mentén bárhol, egészen addig, amíg a nyomás és a vízfolyam egyenletesen fenntartható, a Fertőtlenítő más kreatív módokon is használható még. Mindig jusson eszébe viszont, hogy a vízbefecskendezéses rendszer függ a nyomástól, vagyis a víznyomás nagy szerepet játszik a Fertőtlenítő működésében.

Ez nagyban függ attól, hogy mennyire súlyos a penész és alga helyzet, és, hogy mennyire van jelen nedvesség. A legtöbb esetben egy-egy terület heti egyszeri lepermetezése több, mint elegendőnek kell lenni a megelőzéshez. Egy már meglévő alga/penész problémát néhány napon át tartó rendszeres tisztítással kezelhetünk addig, ahonnan már elengedő lesz a heti egyszeri alkalmazása a szernek.

Azok a foltok kalcium rétegek. A fehér ecet azonnal eltávolítja őket. Legtöbbször ezek a foltok a Sagewash Fertőtlenítőből való nem megfelelő vízkiszívás miatt keletkeznek. A Fertőtlenítőből a használat után eltávolított oldatot öntse le a lefolyón vagy bele egy vödörbe (a vödörbe öntött oldatot vízzel összekeverve fertőtlenítő oldatot kapunk!). Sokkal több kalcium van a maradvány oldatban, mint a kipermetezett Sagewash oldatban. Elég, ha csupán figyelmesen üríti ki a készüléket, és nem fog foltokat találni.

Nem! Ne távolítsa el a HTH tabletta tokját használat előtt. A tok számos dologért felel és lényeges szerepe van a Fertőtlenítő működésében. Ennek segítségével kesztyű nélkül is megfoghatja a tablettát.

Tulajdonképpen nem. Az átlagos csapvíz hőmérséklete 10 – 25 Celsius fokos. Ilyen hőmérséklet tartománynál a Sagewash oldat teljesítménye nem fog nagyon változni. Általánosságban viszont elmondható, hogy, ahogy a víz hőmérséklete csökken, úgy növelje az oldalt érintkezési idejét a felülettel (10°C alatt 24°C fölött duplázza meg ezt az időtartamot). Így, igazán hideg víz esetén azt javasoljuk, hogy 4 percig hagyja az oldatot a felületen. Persze, a nem-öblítő rendszerünknek hála, ez nem igazán fontos szempont, mivel a termék amúgy is elpárolog.

Nem. A víz keménysége nem játszik szerepet a Sagewash hatékonyságában.

Az oxidációs-redukciós potenciál egy-egy oldat oxidáló és redukáló koncentrációjával kapcsolatos, illetve azok aktivitásával és erejével. Megmutatja egy oldat oxidáló illetve redukáló képességét egy másik anyaggal szemben. Fertőtlenítők alkalmazása esetén az ORP többet mond, mint a maradvány klór vagy a teljes klór milligramm/literben (mg/L) megadott értéke. Ez azért van így, mert a változó pH érték miatt az egy vízben levő két fajta klór egyensúlya változik. A szabad klór molekuláris formája a vízben a HOCI vagy hipoklórsav, ami egy erős, gyorsan reagáló oxidáló anyag. Ahogy a pH érték növekszik a HOCI úgy alakul át ionos formájába, OCI-ba (hipoklór ion), ami egy gyengébb, lassabban reagáló oxidáló anyag. A Sagewash oldalt ORP értéke körülbelül 750 millivolt (mV). A WHO bebizonyította, hogy a 650 mV-os ORP érték azonnali E. coli halált okoz. Az oxidációs-redukciós potenciál 650-700 mV közötti szintje rendkívül hatásos kórokozó halálozást eredményez. Ez még egy indok, amiért a Sagewash annyira hatékony szer! Az irodánkban volt 20 liter Sagewash folyadék hat hónapig. Az ORP érték 780, a pH érték 7.45. Ez teljesen ártalmatlan emberre és állatokra – viszont HALÁLOS a kórokozókra, vírusokra és gombák spóráira.

1.Csatlakoztassa le a vízforrásról a készüléket!

2.Tartsa távol az eszközt a bőrétől, ruhájától és cipőjétől (a legjobb, ha egy szemetes vagy gyűjtőedény* felett tartja)

*A központi tárolóegységben levő folyadék magas pH értékű, és égési és/vagy egyéb foltokat hagyhat maga után.

3.Húzza meg a ravaszt. Fordítsa el balra a készüléket és hagyja kifolyni a folyadékot.

4.Fordítsa jobbra a készüléket, és hagyja, hogy a teljes folyadék kifolyjon

5.Ismételje meg az utóbbi két pontot még egyszer – ez után az eszköz folyadéktól mentes kell, hogy legyen.

Ez a folyamat 30 másodpercnél nem vehet többet igénybe.

6.Engedje fel a ravaszt. Akassza fel vagy tárolja függőlegesen az eszközt a következő használatig.


Ne felejtse: Új kapszula esetén, a második illetve minden további használat során az eszköz a ravasz lenyomását követően TELJES INTENZITÁSSAL állítja elő a fertőtlenítő folyadékot. Csak az ÚJ kapszulák esetén van szükség 90 másodpercre, mire az eszköz eléri teljes erejét.